Over P2S

P2S levert consultancy en training op het gebied van agile softwareontwikkeling. Met ruimte ervaring in software engineering practices helpen wij uw ontwikkelteams om meer robuuste, betrouwbare en onderhoudbare systemen op te leveren, terwijl klantwaarde centraal blijft staan. Daarmee helpen we u waarmaken wat u aan uw klant belooft.

Wat wij voor u kunnen doen
Agile wordt tegenwoordig gebracht als de ‘heilige graal’. Een agile aanpak is echter geen doel op zich, het is een middel om uw doelen te bereiken. Wat is úw doel?  En bent u in staat het proces daar optimaal op in te richten? Het is vooral een andere manier van denken in de hele keten, die de agile aanpak succesvol maakt. Onze training en consultancy richt zich daarop. Wij helpen uw organisatie om productiever te worden, betere kwaliteit te leveren en kennis te delen. Daarnaast helpen wij uw organisatie intensiever te laten samenwerken en effectiever te communiceren; niet alleen met elkaar maar ook met uw interne of externe klant. Een project kan pas succesvol zijn als je de drijfveren en doelstellingen van je klant echt begrijpt. Dat is niet alleen de voorwaarde om een passende oplossing te kunnen bieden, het helpt een operationeel project op koers te houden in een onvermijdelijke stroom van  nieuwe inzichten.

Hoewel een agile team binnen een gegeven kader zelf-organiserend en –sturend optreedt, beperkt de agile aanpak zich niet tot het ontwikkelteam. De introductie van een agile aanpak is ook van invloed op de rest van uw organisatie. Het legt problemen in uw organisatie bloot, die in een traditionele aanpak verborgen (kunnen) blijven. Teams kunnen pas succesvol zijn als deze problemen op een adequate manier worden aangepakt. Dit impliceert wel de nodige verandering en weerstand in uw organisatie. Verandering in een organisatie wordt doorgaans gezien als een vast programma met een duidelijk vertrek- en eindpunt, waarbij een voorafgaand bepaald stappenplan wordt gevolgd. In een lerende organisatie zijn er echter voortdurend  nieuwe inzichten. P2S helpt u daarom met een beproefde aanpak, zodat u veranderende behoeften en inzichten in uw onderneming blijvend in goede banen kunt leiden.

Of u nu start met een agile adoptie of deze wilt optimaliseren, P2S helpt u graag om de verandering en het agile groeipad in uw organisatie in goede banen te leiden.

Neem gerust vrijblijvend contact op om te zien hoe we u kunnen helpen!

Problem to solution