Planning Poker

Planning Poker is een eenvoudige, snelle en leuke manier om tot schattingen te komen van projectwerkzaamheden. In plaats van een individuele schatting worden werkzaamheden samen met het hele team geschat. Planning Poker zorgt voor kennisdeling, betrokkenheid en consensus over het in te schatten werk, zodat schattingen betrouwbaarder worden.

Hoe werkt het?
Met Planning Poker geven de teamleden onafhankelijk van elkaar een inschatting. Ieder heeft een verzameling kaarten met schattingseenheden die gebaseerd zijn op de Fibonacci-reeks. Na een toelichting van het te schatten item kunnen er vragen worden gesteld om meer duidelijkheid te krijgen.
Zodra iedereen voldoende duidelijkheid heeft om een schatting te kunnen maken, trekt elk teamlid een kaart overeenkomstig zijn/haar schatting legt deze op tafel. Vervolgens worden de kaarten tegelijkertijd omgedraaid (conform de ‘call’ bij Poker). Er volgt een discussie over de verschillen schattingen en aanvullende vragen komen aan het licht. Vervolgens wordt er opnieuw met de kaarten geschat totdat er consensus is over de schatting.

Planning Poker kaarten bestellen?
P2S maakt graag kennis met uw organisatie. Planning Poker kaarten  kunnen gratis  bij ons aangevraagd worden.

Vul daartoe de onderstaande gegevens in:

  Uw naam (verplicht)

  Tussenvoegsel(s)

  Achternaam

  Geslacht
  ManVrouw

  Organisatie

  Afdeling

  Functie

  Adres

  Postcode

  Plaats

  Telefoonnummer

  E-mail

  Uw bericht

  Problem to solution